Медіаосвітній марафон для учнівської молоді




 З медіаосвітнім марафоном для учнівської молоді долучилися викладачі Кафедра журналістики, видавничої справи та редагування в рамках програми Тижня медіаграмотності, який відбувався в НВК #26 (м.Кропивницький) протягом 13-17 листопада.


Першу зустріч провела Ірина Ткаченко. Учні дізналися про сучасні онлайнові інструменти для створення візуального контенту, а саме про Tilda Publishing, Canva, Prezi. Відкриттям для присутніх стала візуальна соціальна мережа Pinterest.
Іміджевий мотиваційний календарик Факультет філології та журналістики ЦДПУ ім. В.Винниченка отримали активні учасники зустрічей. Макет та ідея - Dmitry Dusheyko
"Було зроблено акцент на дієвих онлайнових інструментах, які учнівська молодь може використовувати як для навчальної діяльності, так для і створення цікавих медіапроектів чи для просування себе як фотографа, мейкера, художника тощо", - розповідає Ірина Ткаченко.


14 листопада відбулась друга зустріч викладачів кафедри журналістики, видавничої справи та редагування з учнями НВК #26.
Роман Пикалюк, викладач кафедри, сертифікований тренер з медіаграмотності розповів про такі явища, як маніпуляції та дискримінація в ЗМІ, фейки та мова ворожнечі. Були розглянуті приклади маніпуляцій та дискримінації в телевізійних сюжетах, інтернет-ЗМІ та соцмережах. Учні познайомились із практичними інструментами перевірки інформації, що подається в ЗМІ.
Програму візитів викладачів кафедри на Тиждень медіаграмотності до НВК №26 17 листопада завершив Дмитро Шульга, викладач та кінокритик, автор і ведучий програми «Єлисаветградський книговир».

Дмитро Шульга  розповів про особливості роботи над телевізійною програмою «Єлисаветградський книговир», автором та ведучим якої він є, та поділився з присутніми найпоширенішими форматами навкололітературних оглядів, що їх молоді люди, за бажання, можуть використати у власних проектах, якщо зацікавляться буктьюберством. Крім того, з деякими з учнів було домовлено про можливу співпрацю в рамках телевізійної програми.


«Особливий напрямок роботи нашої кафедри – це профорієнтація і співпраця з школами міста, - розповідає Наталя Фенько, завідувачка кафедри журналістики, видавничої справи та редагування. - Ми шукаємо ті теми і формати, які будуть цікавими для сучасного учня. Для нашої команди (а в ній є і викладачі, і студенти, і випускники) важливим є показати учнівській молоді, яка цікавиться медіа, всі можливі візії професії журналіста і медійної сфери загалом, познайомити їх з сучасної освітою журналістів».


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Час говорити про Форум видавців

Дитячі детективи в текстах та екранізаціях

Інструменти web-publishing для просування ідей та створення блогів