Формула успіху


Видавничий проект Олесі Копецької «Мандрівка у книжковий світ» - один із цікавих і повчальних  сюжетів, пов'язаний із бакалаврськими роботами наших студентів. 
Цікавий - через новизну видавничої ідеї та культурою видавничого втілення. Повчальний - з огляду на видавничі амбіції Олесі та її талант працювати якісно. 

Проект дитячої книги зацікавив кіровоградське видавництво «ІМЕКС LTD», видавнича інтуїція директора видавництва Т.Саміляк дозволили цьому виданню отримати грант в проекті «Українська книга», в результаті чого її видали за державний кошт. Автор та ілюстратор книги отримали гонорари - це перший і, сподіваємося, не останній позитивний видавничий досвід наших студентів.
«Дитяча книга, – зазначила Олеся, – цікавий експеримент не тільки для дітей, а й для батьків. Я намагалася продовжити життя своєї казки, запропонувавши маленькому читачу додаткові розвивальні завдання, які б могли спробувати себе ілюстратором, дизайнером».
І хоч видавництво модифікувало видання без додаткової, розвивальної частини, від цього дитяча книга Олесі не втратила свій шарм і самодостатність – змістову, естетичну, видавничу.
Книга «Мандрівка у книжковий світ» має потужний профорієнтаційний потенціал і для допитливого читача може стати першим кроком у дивовижний світ видавничої справи.
Видавничий досвід Олесі Копецької є показовим для студентів, адже може стати мотиватором у створенні бакалаврського проекту: видавництво "ІМЕКС" одне з небагатьох, в якому можуть надрукувати видання в одному примірнику. Так було і в Олесі: саме тут випадково директор видавництва побачив вже готовий проект авторської казки і він його не залишив байдужим, результат – друк книги за держпрограмою.
Серед бакалаврських проектів студентів спеціальності "Видавнича справа та редагування" є ще декілька проектів, які входять у почесну категорію втілених у видавничу практику.
Редакторську підготовку, коректуру, дизайнерське опрацювання, макет і верстку наукової монографії І. А. Ткаченко «Поезія і поетика степу в українській літературі» (2011 р., тираж 300 прим.) здійснила Наталя Романюк.
Галина Богомаз створила меморіальне видання «Книжка без автографа» – книга спогадів про Л. Куценка, значна частина якої ввійшла до іншого, масштабнішого видання «Я обрав свій шлях: Леонід Куценко у спогадах, листах, пам’яті» (упорядник І. М. Задоя), 2012 р.
Редактором дитячої книги кіровоградської поетеси Антоніни Корінь «Як Данусь в Трускавцях козакував» (2012р.) була Наталя Пелехата тощо. 
Серія молодіжних радіопрограм Марини Кісільової транслювалася на обласному радіо «Скіфія-Центр».

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Час говорити про Форум видавців

Дитячі детективи в текстах та екранізаціях

Інструменти web-publishing для просування ідей та створення блогів