Поезія, проза та музика зі смаком дитинства


"Поетичний каппінг" не залишився осторонь особливого свята для дітей - Дня Святого Миколая. Чергова тематична дегустація поезії, прози та музики зі смаком дитинства відбулася у Львівській майстерні шоколаду міста Кіровограда.
Вже впізнавана атмосферність поетичних посиденьок створювалася позитивною енергетикою ведучих - Альони Олійник та Вікторії Гапоненко, доступною філософією щастя і миру, яку транслювали читці та виконавці, невимушеністю спілкування, жартами і, звичайно, гостинністю та шоколадом улюбленої Майстерні.
Приємно бачити велику кількість шанувальників поетичного слова, вдячних слухачів, журналістів. Виконували як авторські тексти, так і читали віршовані та прозові твори відомих  українських авторів.


Був острах, що "дитячий" каппінг дійсно буде дуже дитячим, але організаторам вдалося так змотивувати учасників, що дитинність відбулася як вже осмислене дорослими щастя отримувати подарунки, радіти простим речам, знаходячи натхнення в кожній деталі оточуючого світу. Так, всі ми родом з дитинства...


Подібні зустрічі дають можливість побачити звичні речі в незвичайному світлі. А ще - з'являється відчуття спокою і гордості за студентську молодь, яка обирає потрібні на цей момент українського буття пісні і слова... Вразили Оля Алєксєєнко та Сергій Цигульський піснею "Білі лебеді"
Професіоналізм і віртуозність Дмитра Дущейка-музиканта надихає і переконує в потрібності створення таких творчих майданчиків, які можуть об'єднувати небайдужу, ініціативну молодь нашого факультету, міста. За це великий вам respect!
Важливим є момент відкриття - творчості інших людей, про які дізнаєшся виключно на подібних творчих зустрічах. Нові друзі "Каппінгу" - гурт "Андеграунд ваще", молоді, яскраві хлопці з цікавою манерою виконання.
Студенти спеціальності "Видавнича справа та редагування" до кожного каппінгу додають благодійний сюжет: цього разу відвідувачам запропонували придбати авторські магніти та листівки, ілюстровані Ольгою Макаревич. Виручені кошти (1000 грн) організатори передали волонтерам на придбання засобів індивідуального захисту військових.

Фоторепортаж про "Поетичний каппінг-2" дивіться тут.
Виступи співаків тут.
ЗМІ про "Поетичний каппінг-2":
 У Кіровограді з віршами та шоколадом згадували дитинствоУ Кіровограді з віршами й шоколадом згадували дитинство (ФОТО, ВІДЕО)



 P.S. (майже методичний коментар).
Спасибі всім, хто створює це диво!!!! Як важливо, коли подібні речі набувають людського обличчя, настроїв, надають віри, наповнюють сенсом роботу викладача. 
Ти стаєш свідком того, як звичайні студентські поетичні читання переростають у щось грандіозне, резонуючи у душах все більшої і більшої кількості людей. І це диво, це - магія!
Це вже незворотно. Проекти, ініційовані кафедрою видавничої справи та редагування, стають стабільними (ця стабільність не може не тішити), їх чекають, їх анонсують, з ними вірять. 
Те, що всі ці ініціативи запаралелені з дисциплінами, очевидно: це і практика, і досвід масових комунікацій, але це, що найважливіше,  - це стосунки і гуртування викладачів та студентів. Це наш український/кіровоградський формат навчання і творчої дружби, яка в результаті дає не тільки диплом, а набагато більше.

У Кіровограді з віршами й шоколадом згадували дитинство (ФОТО, ВІДЕО)
У Кіровограді з віршами й шоколадом згадували дитинство (ФОТО, ВІДЕО)
У Кіровограді з віршами й шоколадом згадували дитинство (ФОТО, ВІДЕО)

Коментарі

  1. Спасибі всім причетним, було класно. Наскрізна ідея з листами додала зв'язності усьому дійству. Чекаю на "дорослий" каппінг!!!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Час говорити про Форум видавців

Дитячі детективи в текстах та екранізаціях

Інструменти web-publishing для просування ідей та створення блогів