Поєднуючи традиції та новаторство

Поєднуючи традиції та новаторство: факультету філології та журналістики виповнилося 85 років. Філологічна корпорація КДПУ ім.В.Винниченка святкує особливий ювілей. Вісімдесят п'ять років досвіду,  традицій, руху, оновлень, катаклізмів, пошуків, успіхів викладачів, студентів та випускників, відкриттів та перемог.
Трішки історії. Моєї історії. Моє знайомство з філологічним факультетом розпочалося 15 років тому. Нас готували працювати в школі: викладати на професійному рівні українську мову та літературу, а крім цього, багато хто з викладачів вчив любити і розуміти життя. Шукати підтексти, любити слово. Плекати гуманітарну ауру нації.
Ця місійність факультету усвідомлена була не відразу: без пафосу, але переконливого слова Леоніда Васильовича Куценка чи Василя Петровича Марка вистачало на швидку реакцію твоїх світоглядних ресурсів. Так трапляється в житті, що доводиться прощатися з найкращими Вчителями.

Факультет вносив корективи у нашу студентську свідомість, світогляд, мрії, життя. І, не виключено, що у когось склалися фатальні стосунки з ним.  Та кожного з нас свій факультет. Ці 15 років мого життя, проведеного тут, були різними: від закомплексованого студента, який боявся зайти на кафедру української мови чи літератури, до сміливого педагога-організатора "Артеку" та молодого літературознавця із серйозними здобутками.
Постійні виклики, літературознавчі марафони, викладацька робота у поєднанні з громадською діяльністю - ось мій сьогоднішній факультет філології та журналістики. І у ньому, сучасному і оновленому, зараз мені подобається друга частина імені - журналістика (точніше - видавнича справа та редагування:)
Я люблю свій факультет за синергію, свободу, можливість експериментувати, робити відкриття, постійно розвиватися. Водночас я вдячна йому за виклики. Я вдячна йому за друзів-студентів, з якими наше сімейно-викладацьке життя набуває сенсів.

Час дарувати подарунки. Студенти та викладачі кафедри видавничої справи та редагування (наймолодшої кафедри на факультеті) підготували незвичайні подарунки для факультету філології та журналістики. Частину з них ми подаруємо зараз.

Презентуємо видавничі подарунки!
Новий студентський журнал "Format": тематичне молодіжне видання, яке популяризуватиме здобутки студентів нашого факультету.
Format #1 Осінь/2015 особливий: його героями стали успішні студенти та випускники кафедри видавничої справи та редагування. Окремі яскраві проекти кафедри видавничої справи та редагування - видавничі, благодійні, медіаосвітні - теж висвітлені на сторінках студентського глянцю. 
Ми пишаємося бакалаврськими проектами випускників кафедри видавничої справи та редагування. Серед них - іміджевий проект корпоративного видання "Стартап кафедри видавничої справи та редагування. Від мрії до дії" (проект Олени Сідорової). Успіх викладача-факультету -університету вимірюється досягнення його випускників. Серед випускників спеціальності "Видавнича справа та редагування" багато успішних і яскравих особистостей, фахівців у своїй справі. Продовження буде!
Масштабний проект Вікторії Салогуб "Історії успіху" ми теж даруємо факультету філології та журналістики з нагоди 85-річчя! вперше за історію факультету завдяки амбіціям і наполегливості студента було створено іміджевий продукт такого рівня. Сюжет про зустріч з випускниками кафедри видавничої справи та редагування  став знаковим, адже започаткував нову традицію на факультеті - День зустрічі з випускниками!








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Час говорити про Форум видавців

Дитячі детективи в текстах та екранізаціях

Інструменти web-publishing для просування ідей та створення блогів