Постфорумні зустрічі: Львів не відпускає


Кожного разу Постфорум збирає велику аудиторію студентської молоді та викладачів, дуже приємно, що долучаються і журналісти місцевих ЗМІ.
Рефлексія після Форум Видавців у Львові дуже потрібна: і для тих, хто пережив форумний марафон презентацій-дискусій-тематичних локацій-автограф-сесій-екскурсій-інтерв'ю, а також для тих, хто тільки починає знайомитися з можливостями для неформальної освіти та особистісного/професійного розвитку студентів з Факультет філології та журналістики КДПУ ім. В.Винниченка та Факультету іноземних мов.

Така зустріч у КДПУ проходить третій рік поспіль. Традиційно її організатором є викладач кафедри видавничої справи та редагування Ірина Ткаченко.
 «Ми помітили, що люди, які вперше почули про форум видавців на такому заході, наступного року їдуть самі. Хто перейнявся книгами, атмосферою, хто вловив драйв поїздки – той обов’язково знайде час та можливість туди поїхати. Тому наша головна мета – змотивувати студентів, показати їм цю можливість, познайомити з досвідом тих, хто там був. Дякую Bohdan Stasiuk та Dmytro Shulga за цікавий і ґрунтовний книгознавчий огляд цьогорічного форуму. Завдяки Форум Видавців вже третій рік поспіль налагоджується освітній і професійний діалог між двома факультетами", – каже Ірина Ткаченко.

 Серед тих, хто розповідав про те, чому ж варто поїхати до міста лева на Форум, і викладач кафедри видавничої справи та редагування Дмитро Шульга. Він розповів про книжки, які лише привертали його увагу, а які він привіз із автографами. Здебільшого – на подарунки. Серед них – Андрій Кокотюха «Гімназист і чорна рука», Ірен Роздобудько «Тут і тепер», Олена Стяжкіна «Мовою бога», Олена Гусейнова «Супергерої», Олена Захарченко «Вертеп. #РоманПроМайдан» та інші.

Але Дмитра Шульгу на цьогорічному Форумі найбільше вразили не книжки, а колектив «Сестри Тельнюк», які представляли проект «На Шевченко».
«Це проходило в рамках акції «Третій вік» для старших читачів. Запрошення на цей концерт роздавали по пенсійним посвідченням, але нам вдалося дістати запрошення. Це викликало невеликий скандал, хоча виявилося, що місць в залі вистачило на всіх. Виступ був неймовірний – це і голос, і справжній симфонічний оркестр. Вони співали не тільки Шевченка, а і такі собі бонус-треки були – пісні Івасюка, тріо Маренич, а на завершення – «Повертайся живим». Я не збирався весь концерт просидіти, але це було настільки круто, що я залишився до кінця», – ділиться враженнями Дмитро Шульга.




ЗМІ про Постфорум:

У Кропивницькому ділились враженнями від львівського Форуму видавців

Про «Форум видавців у Львові» розповіли учасники з Кропивницького (ФОТО)


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Час говорити про Форум видавців

Дитячі детективи в текстах та екранізаціях

Інструменти web-publishing для просування ідей та створення блогів