Зустріч з випускниками кафедри: edition 2

12 жовтня в рамках тижня факультету філології та журналістики відбулася зустріч студентів спеціальності «Видавнича справа та редагування» з представниками медійної та видавничої галузей – випускниками цієї ж спеціальності.


Гості поділилися з аудиторією секретами своєї професії. А ділитися справді було чим, адже наші випускники працюють у різноманітних газетних та інтернет-виданнях, на телебаченні і радіо, в студіях веб-дизайну і у видавництвах. Географічно діяльність випускників не обмежується лише Кропивницьким. Так, Євген Салтан надіслав відеопривітання з Одеси, де він працює на одному з телеканалів, а Ольга Мосежна розповіла про навчання у коледжі міста Сан-Дієго (Сполучені Штати Америки), також у відеоформаті.

Представники медійної галузі зізналися, що практична діяльність у ЗМІ подекуди відрізняється від того, чому їх навчали в університеті. Так, Світлана Дубина, випускниця 2015 року, а нині – редактор медіапорталу «Акула», зазначила: «Коли я прийшла в інтернет-журналістику, у мене було певне розчарування. Порівняно з принципами і стандартами журналістики, яким нас навчали в університеті, кіровоградська журналістика виявилася далекою від ідеалу. Але зараз, на посаді редактора інтернет-порталу, я прагну підняти її на вищий щабель».


Також випускники розповіли студентам про те, де вони черпають натхнення для реалізації власних ідей. Ольга Мігель, письменниця, переможниця конкурсу «Коронація слова», дала таку пораду: «Секрет творчості простий – пахати, пахати і ще раз пахати. Якщо ви ще не виробили власний стиль, вчіться у майстрів – в інтернеті є дуже багато статей, де відомі письменники, наприклад, Стівен Кінг або Чак Паланік дають корисні поради початківцям. І головне – не переставайте писати, робіть це постійно».
 
Такий захід проводиться кафедрою видавничої справи та редагування вже вдруге. Ми сподіваємося, що такі зустрічі стануть ще одною доброю традицією на факультеті.
"Приємна традиція Кафедра видавничої справи та редагування - зустрічатися з випускниками. Неймовірна атмосфера, цікавий сторітелінг, неформальне спілкування з жартами, рефлексіями, екскурсами в студентське життя та майже науковим аналізом сучасного медійного та видавничого простору.
Ця зустріч запам'ятається першокурсникам та другокурсникам спеціальності "Видавнича справа та редагування", "Журналістика": можливість побачити себе через 4-5 років, отримати поради, перевірені досвідом, мотивацію.
Ще досі перебуваєш у відчутті щастя і позитиву.
Пишаємося нашими випускниками і дякуємо за цю довіру до нас!" (Ірина Ткаченко)

Відеосюжет з першої зустрічі з випускниками

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Час говорити про Форум видавців

Дитячі детективи в текстах та екранізаціях

Інструменти web-publishing для просування ідей та створення блогів