"Розумний чай"




Під час викладання будь-якої дисципліни, пов’язаної з формуванням фахової компетенції через творчий процес, виникають моменти, коли необхідно без поспіху проаналізувати проблемні зони, зробити корекційні висновки щодо предмету вивчення. У таких ситуаціях іноді важливим постає момент зміни формату спілкування. Він повинен бути нестандартним і сприяти невимушеному діалогу. Як варіант пропонується формат, який назвемо умовно – «розумний чай». Цей формат навчального заняття досить успішно зарекомендував себе під час викладання дисципліни «Вступ до фаху «Видавнича справа та редагування» для студентів І курсу.
Наприклад, після презентації студентами проектів видавничих програм постала необхідність обговорення результатів, або «роботи над помилками». Для цього довелося інакше поставити парти, приготувати чай і солодощі, почати розмову. Подібна атмосферність призводить до утворення адекватного критичного поля, у якому розв’язуються складні фахові ситуації. А для студентів І курсу це ще й хороша можливість адаптуватися до нового колективу.

Коментарі

  1. Розумний чай - клас! А в мене спрацьовує прийом - утнути якусь "розумну дурницю" - неочікувано пропоную студентам навчальну проблемну ситуацію, розв'язання якої вимагає виходу із зони комфорту.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Час говорити про Форум видавців

Дитячі детективи в текстах та екранізаціях

Інструменти web-publishing для просування ідей та створення блогів