Суботній університет


Учасники проекту "Суботній університет"
Вже другий рік поспіль кафедра видавничої справи та редагування КДПУ ім.В.Винниченка співпрацює з кіровоградським філіалом Малої академії наук України. 

Секція «Журналістика» користується популярністю серед школярів. Ця особлива форма навчання вимагає від юних дослідників серйозності, організованості і мотивації.

Відчуваючи брак шкільної медійної освіти,  кафедра видавничої справи та редагування ініціювала освітній проект «Суботній університет» для слухачів МАН секції «Журналістика», в межах якого – семінари від фахівців як з галузі журналістики, так і науковців.


Свідомо наголосимо, що цей проект реалізовується на громадських засадах. Позитивним також є залучення до освітнього проекту як студентів спеціальності "Видавнича справа та редагування", так і її випускників.
Учасники проекту

Програма зустрічей передбачає активний діалог з журналістами-практиками, студентами, які вже мають журналістський досвід, з викладачами, які допомагають осягнути теорію і практику науково-дослідної діяльності, адже головним випробовуванням після навчання в МАН для малих академіків стає публічний захист журналістикознавчого дослідження.

«Тематика науково-дослідної роботи слухачів МАН складна і не примітивна, вимоги такі ж серйозні, як у вузі, тому виникла потреба залучати додаткові освітні інструменти. Результати минулорічного захисту демонструють хороший потенціал малих академіків, цього року ця тенденція є такою ж очевидною. Як науковий керівник і консультант, я задоволена успіхами школярів, які серйозно ставляться до свого журналістикознавчого дослідження», – підкреслює Ірина Ткаченко, керівник секції «Журналістика» та ініціатор проекту «Суботній університет».

Із запланованих шести семінарів малі академіки взяли участь у п'яти – практикум з студентами-журналістами Світланою Дубиною та Андрієм Морозом (інтернет-журналістика, блогерство, громадська журналістика); семінар з літературним критиком, журналістом, науковцем Дмитром Шульгою (кінокритика, кіножурналістика, мистецтво інтерв’ю, рецензування); зустріч-консалтинг з науковцем і викладачем кафедри видавничої справи та редагування Романом Пикалюком (методологія журналістикознавчих досліджень, контент-аналіз медіа текстів); тренінг з Тетяною Пташник - випускницею кафедри видавничої справи та редагування, журналістом обласної газети "Наше місто"; передноворічний і профорієнтаційний семінар з Наталею Романюк (про видавничу справу, поліграфічний бізнес, пошуки роботи і позитивну психотерапію).

Ще два навчальних модулі відбудуться у січні та тематично охоплюватимуть фотожурналістику, інформаційно-комунікаційні технології та медіакритику.

Для слухачів Малої академії, активних учасників секції «Журналістика» проект «Суботній університет» відкриває додаткові можливості для здобуття освіти та незвичайні навчальні діалоги.

Спікери проекту "Суботній університет":
Дмитро Шульга, журналіст, літературний критик
Світлана Дубина, студентка, журналіст інтернет-видання "Гречка"

Роман Пикалюк, викладач, кандидат філологічних наук

Андрій Мороз, студент, журналіст ("Sportрепортер")

Наталя Романюк, менеджер видавничої компанії "КИТ" (Київ)
Фенько Наталія Миколаївна, експерт з медіакритики
Тетяна Пташник, журналіст ("Наше місто")

Ірина Ткаченко, ініціатор проекту











 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Час говорити про Форум видавців

Дитячі детективи в текстах та екранізаціях

Інструменти web-publishing для просування ідей та створення блогів