Всі ми родом з дитинства



Диво-торт
Повертатися в дитинство корисно. Це свого роду терапія: у кого психотерапія, у кого арт…
Зі студентами 44-ї групи вдається реалізовувати нестандартні форми проведення занять – серйозні за змістом (як-от вечір пам’яті, присвячений Володимиру Івасюку), фахові (створення та презентація видавничих проектів у форматs арт-буків) та благодійні – акція «Всі ми родом з дитинства», свіжий захід-діалог кафедри видавничої справи та редагування, на який ми запросили і студентів 23-ї групи.
Програма проста і невибаглива – благодійний збір коштів та речей для дітей із дитячого будинку (вдалося зібрати 172 грн, купу іграшок та одягу), конкурс на найцікавіший лист Святому Миколаю, розповіді про дитячі мрії та спогади із дитинства, а також  «солодкий стіл» - торт, аналогів якому ми ще не бачили і, як стверджують щасливчики, ще не смакували. Були й імпровізації – декламація віршів, пісні під гітару, жарти та сміх.
Через технічні моменти не вдалося разом переглянути мультиплікаційний фільм «Різдвяна історія» за мотивами Ч. Діккенса, проте та позитивна атмосфера, енергетика зустрічі та віртуозність, з якою Сергій Цигульський акомпонував виконання пісень компенсували ці технічні негаразди.
Сьогодні студенти інші, тому потрібно шукати нових підходів. Погодьтеся, що часто неформатні заняття - зустрічі, діалоги, посиденьки, творчі вечори дають набагато більше, ніж класична лекція.... 
 Я вдячна 44-ій групі за те, що вони відгукуються на ці пропозиції, виявляють ініціативу. І той особистісний, навіть інтимний простір, який створюється в результаті таких заходів, ціную я, як викладач і наставник, і впевнена, цінуватимуть студенти. 
Гості, які вміють імпровізувати

Лист до Миколая: бажання прості і не меркантильні - скласти редакторсько-видавничий фах...

Смакує по-домашньому

Координатор заходів Олександра Панченко

Ірина Ткаченко про дітей і дитячі витівки

Роман Володимирович теж вірив у Діда Мороза


Листи до Святого Миколая

Навчайтесь зі смаком!


Зустрічі, які приносять радість

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Час говорити про Форум видавців

Дитячі детективи в текстах та екранізаціях

Інструменти web-publishing для просування ідей та створення блогів